Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders

Travelbird Valencia


Boek een stedentrip via Travelbird en denk dan vooral eens aan Valencia want de perfecte combinatie van stad en strand vind je in het oosten van Spanje.

Valencia is een relatief onbekende citytripbestemming maar heeft heel veel te bieden. Het voordeel van deze stad is dat het heel goed wandelend te verkennen is en je hoeft er niet lang in de rij te staan als voor een museum of bezienswaardigheid. De stad is namelijk redelijk rustig qua toerisme ook al is het na Madrid en Barcelona, de grootste stad van Spanje.

Welke citytrip bezienswaardigheden zijn de moeite waard in Valencia?

Met Travelbird ontdek je de highlights van Valencia. In deze stad vind je veel prachtige monumentale gebouwen, met Romaanse, gotische en barokke invloeden, die allemaal goed te bereiken zijn zonder openbaar vervoer. Ga bijvoorbeeld eens naar de Plaza de la Virgin, met zijn prachtige fonteinen en het vlakbij gelegen toren El Miguelete en de kathedraal. Voor de bewoners van Valencia is El Miguelete het belangrijkste symbool van de stad. Zeker een aanrader is het prachtige Estacion del Norte, het station in Jugendstil of het stadhuis met klokkentoren.

Verplaatsingen in Valencia doe je te voet of met de fiets

Valencia is een stad die goed te verkennen is per fiets. Huur een fiets bij een van de vele verhuurbedrijfjes en ga op verkenning uit. Een mooie route is om via de oude binnenstad en de wijk El Carmen door de Jardines del Turia naar het strand te fietsen. De Turia is de drooggelegde rivier en tegenwoordig een groene oase met prachtige bomen en goed aangelegde fietspaden. Onderweg kom je langs het moderne De Ciudad de las Artes y as Ciencias, oftewel de stad van de kunsten en wetenschappen. Het is een modern ontwerp van Santiago Calatrava en het wordt ook wel gezien als een moderne stad binnen de stad Valencia.

Wist je trouwens dat… Paella, het bekendste Spaanse gerecht, van Valencia komt? Van strand tot eeuwenoude gebouwen, van romantiek tot bruisende cafés, in Valencia vind je het allemaal. TravelBird bied je de beste citytrips naar Valencia aan, dus zoek niet verder!

Travelbird