Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders

RIU Hotels Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland van vele indrukken. Het noorden is groen terwijl het zuiden dor en droog is. Het kleine eiland heeft verschillende microklimaten en een ware mengelmoes aan landschappen.

De kustlijn in het zuiden bestaat uit grillige rotsformaties waar wondermooie stranden tussen liggen. Vlak achter de kustlijn liggen pittoreske dorpjes en kronkelen riviertjes tussen verborgen valleien. De temperatuur op Gran Canaria is gemiddeld 24°C en het zuiden heeft vrijwel constante zonneschijn. De regen en de wolken worden mooi tegengehouden door de bergen achter de kustlijn. Naast zijn prachtige natuur heeft Gran Canaria een waaier een cultuur- , sport- en uitgaansmogelijkheden te bieden. De ideale plek om een welverdiende vakantie door te brengen!

gran canaria riu hotels

RIU heeft 8 hotels op Gran Canaria:

  • Clubhotel Riu Gran Canaria
  • Hotel Riu Palace Oasis
  • Hotel Riu Palace Meloneras
  • Hotel Riu Palace Maspalomas
  • Hotel Riu Don Miguel
  • Clubhotel Riu Vistamar
  • Hotel Riu Palmeras
  • Clubhotel Riu Papayas

Het strandleven in het zuiden is vooral in de drukke badplaatsen Playa del Inglès en Maspalomas te vinden. Playa del Inglès wellicht nog net wat levendiger dan Maspalomas. Het is een oase van zon, fun, watersporten (waterscooters, windsurfen, zeilen), shoppen en uitgaan. RIU heeft heel wat hotels in deze oase: het familiehotel RIU Papayas, het Adults Only hotel RIU Don Miguel en het RIU Palmeras hotel. Helemaal in het zuiden van Playa del Ingles kom je aan de toppers van de RIU groep op Gran Canaria, het imposante RIU Palace Maspalomas en het exclusieve RIU Palace Oasis hotel. Deze hotels hebben een prachtig uitzicht over de gouden duinen van Maspalomas en ze liggen aan een chique boulevard met winkels, hotels en restaurants. Op dit meest zuidelijke punt staat ook de Faro of vuurtoren van Maspalomas. Voor families met kinderen bouwde RIU in Maspalomas het Clubhotel RIU Gran Canaria, met een 24u All Inclusive service! Maspalomas is rustiger dan Playa del Ingles maar zonnebaden en uitgaan zijn hier nog steeds serious business! Hoeft deze gezellige drukte niet voor jou, dan is het stijlvolle Meloneras jouw place to be. Deze wijk ligt aan de andere kant van de Maspalomas Dunas en bestaat uit luxewinkels, gastronomische restaurants en imposante hotels. Hier ligt ook het RIU Meloneras Palace hotel, dat in de zomer van 2014 helemaal gerenoveerd werd. We kronkelen verder langs de riffen van de zuidkust en komen aan in het vissersdorp Puerto Rico. Bovenop de klif ligt RIU Vistamar. Het clubhotel heeft kijkt uit over de Atlantische Oceaan en over de haven van Puerto Rico.

(TIP) Je moet tijdens je verblijf op Gran Canaria minstens 1 excursie maken naar de vele bezienswaardigheden. Na het royale ontbijt in je RIU hotel trek je er met een huurwagen op uit! Na een deugddoende excursie kom je terug aan in je RIU hotel waar het avondbuffet met heerlijke locale specialiteiten op je wacht. Gran Canaria heeft veel te bieden, want elke keer opnieuw ontdek je nieuwe schatten op dit kleine eiland!

Zin in een last minute weekje Gran Canaria? De RIU hotels zijn top, je boekt ze hier!