Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders

Verlengde Weekends België 2021

In België hebben we gelukkig heel wat verlengde weekends! Die zijn perfect om er met zijn tweeën of met de kids even tussenuit te knijpen. Zo kun je met enkele dagen verlof al een korte zonvakantie boeken, je kunt een dichtbij vakantie plannen of heerlijk op citytrip gaan. Zin om ineens een ganse week op vakantie te gaan? Door die feest- en brugdagen hoef je maar enkele dagen verlof bij te nemen om aan een ganse week te komen. Tijd om in het reisaanbod te duiken!

Bekijk aanbiedingen

Verlengde Weekends België 2021

  • Pasen zaterdag 3 april 2021 tot maandag 5 april 2021
  • Hemelvaart donderdag 13 mei 2021 tot zondag 16 mei 2021
  • Pinksteren zaterdag 22 mei 2021 tot maandag 24 mei 2021
  • Allerheiligen zaterdag 30 oktober 2021 tot maandag 1 november 2021
  • Wapenstilstand donderdag 11 november 2021 tot zondag 14 november 2021

We geven je graag een overzicht van de verlengde weekends voor 2021 én geven je meteen ook tips waar je rond die periodes best naartoe trekt!

Zin in een weekendje weg met Pasen? Met Paasmaandag hebben we een extra dag om te genieten van het Paasweekend. Ga je geen paaseitjes rapen? Dan zijn deze eerste lentedagen zijn perfect om een weekendje aan zee door te brengen of om bijvoorbeeld de Champagnestreek te verkennen. Hebben ook de kinderen vakantie? Dan hoef je maar 4 extra verlofdagen te nemen om er ineens 9 te hebben. Ga de eerste warme zonnestralen opzoeken rondom de Middellandse Zee, vlieg een weekje naar Tenerife of kies voor een tropische vakantie in de Dominicaanse Republiek!

Ook met Hemelvaart mogen we profiteren van een verlengd weekend! Hemelvaart valt op een donderdag waardoor heel wat mensen vrijdags genieten van een brugdag. Je hebt hierdoor maar liefst 4 volledige dagen vakantie om dichtbij huis de zon om te zoeken. In mei is het immers overal warm genoeg waardoor je helemaal niet ver hoef te reizen. Wat dacht je van een weekendje Zeeland of Center Parcs?

In juni krijgen we een dagje extra weekend dankzij Pinkstermaandag. Boek een weekendje Barcelona, ga wandelen in het Zwarte Woud of verblijf op kies voor een verlengd weekend in een vakantiepark. Er zijn tijdens het Pinksterweekend heel wat promoties en acties op weekendjes weg bij onze touroperators.

Zin om er tijdens de maand augustus op uit te trekken? De week van 15 augustus is het ideale moment om een weekendje weg te boeken of om mee in je grote verlof op te nemen. Populair in deze periode zijn weekendjes aan onze Belgische Kust en dichtbij vakanties in Zeeland.

Ook in de herfst zijn we blij met dat extra dagje verlof dankzij Allerheiligen. Wie zin heeft om dichtbij huis te blijven kan een weekendje gaan uitwaaien aan zee of een verlengd weekend boeken in de Ardennen. Wie weet geniet je er van een prachtige Indian summer! Maar je kunt ook ineens een ganse week op vakantie gaan omdat je maar 4 extra verlofdagen hoeft te nemen in plaats van 5. Op de Canarische Eilanden is het nog heerlijk warm dus een weekje Tenerife of Gran Canaria zal je ongetwijfeld deugd doen. Bovendien valt Allerheiligen altijd in de herfstvakantie dus ook de schoolgaande kinderen zijn thuis!

Op 11 november vieren we Wapenstilstand, reden te meer om er gelijk een kleine vakantie van te maken! Populair in deze periode zijn weekendjes in de Ardennen – je geniet er van de kleurrijke herfsttaferelen – of korte verblijven in Duitsland en Nederland.

Vallen zowel Kerstmis als 2e Kerstdag op een weekdag? Dan geniet je van extra veel vakantiedagen in december! Vier de feestdagen in de zon, boek een skivakantie of snuif de Kerstsfeer op in een gezellige chalet in de Ardennen! Aangezien ook de kinderen rond deze periode thuis zijn is dit een perfect moment om een korte break in te lassen.

Dankzij de vele feestdagen, brugdagen en verlengde weekends kunnen we in België genieten van extra veel vakantie! Onze touroperators motiveren je maar al te graag om er op die dagen tussenuit te knijpen. Ontdek snel het aanbod!

  • + Schoolvakanties België 2022
  • + Feestdagen België 2022
  • + Verlengd Weekend Vakantie