Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders

Waar verblijven in Kroatië?

Wil je er even tussenuit om in een zonovergoten klimaat optimaal te gaan genieten? Dan is Kroatië een fantastische keuze. Ben je een zonneklopper en hou je van zon, zee en strand? Wist je dat de uitgestrekte kustlijn van Kroatië een van de mooiste van Europa is? Met zijn idylische baaien, azuurblauwe zee en mooie stranden is het hier aan de Adriatische kust puur genieten. Je hebt de keuze tussen kiezelstranden en/of zandstranden. De zandstranden van Istrië zijn erg populair.

Bekijk aanbiedingen ↓

Tui Sunweb

Zijn culturele uitstappen meer je ding? Door zijn geografische ligging en de grens met heel wat andere landen, krijg je in Kroatië een cultuur te zien die zowel westerse als oosterse invloeden kent. Kroatië kent een rijke en turbulente geschiedenis, dat kun je merken aan de talrijke en belangrijke overblijfselen uit eerdere perioden. De invloeden uit de buurlanden zijn duidelijk merkbaar, zelfs tot in de Kroatische keuken. Elke regio geeft een persoonlijke toets aan haar gerechten. Ben je eerder een natuurliefhebber die op een actieve manier de natuur wil verkennen? Wandelen, fietsen, raften, het zijn maar enkele mogelijkheden om als actieve natuurliefhebber de pure en veelzijdige natuur van Kroatie te verkennen.   

Op vakantie naar Kroatië? De beste reisperiode om Kroatië te ontdekken ligt tussen mei en september. In Kroatië zijn de zomers warm en droog. Aan de kust heerst er vooral een mediterraan klimaat. Het is moeilijk om de schoonheid en het pure karakter van Kroatië met woorden te omschrijven. Daarom, maak je koffers al maar klaar, het zelf ervaren en ontdekken van al dat moois is de oplossing.

Top 10 bezienswaardigheden in Kroatië

 • Zagreb Hoofdstad van Kroatië. Het is een een van de oudste universiteitssteden van Europa. De mix van verschillennde lifestyles maakt van Zagreb een bruisende stad die de moeite waard is om te bezichtigen.
 • Nationaal park Plitvice Een van de mooiste natuurgebieden van Europa, met azuurblauwe meren en watervallen, een ware natuurbeleving, de natuur op zijn mooist. Het park werd in 1979 op de Werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO geplaatst.
 • Dubrovnik Een prachtig ommuurde historische stad met goed bewaarde monumenten. Het oude centrum is autovrij.
 • Split Kunstzinnige en levendige kuststad, vooral bekend om het paleis van Diocletianus, één van de best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd. Het paleis staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO
 • Porec Een havenstadje in Istrië met een mooie boulevard. In het historische centrum zijn de Ventiaanse invloeden nog duidelijk zichtbaar. Het paleis staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
 • Zlatni Rat Een landtong met een uitlopend strand. Door wisselende getijden verandert de vorm van het strand voortdurend. Het strand van Zlatni Rat is erg geliefd bij watersporters.
 • Zadar Zadar een bruisende stad aan de Adriatische kust. Hier worden vele evenementen georganiseerd, zoals muziekavonden en festivals.
 • Pula Trotse eigenaar van een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater. Heel wat culturele evenementen, van filmvertoningen tot concerten en festivals, vinden er plaats.
 • Brač  Op het eiland Brač vind je pittoreske dorpjes en het mooiste strand van Kroatië, Zlatni Rat.
 • Trogir is een prachtig stadje aan de Adriatische Zee, de belangrijkste bezienswaardigheid van Trogir is de Kathedraal van Sv. Lovre . 

Ontdek snel de promoties voor Kroatië!

 • + Waar verblijven in Turkije?
 • + Waar verblijven in Bulgarije?
 • + Rondreis Kroatië