Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk voor je vertrekt.

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders

Belvilla Italië

Droomland Italië verwent je met adembenemend mooie landschappen, een pure keuken en prachtige historische steden. Ontdek er met Belvilla de idyllische meren in het noorden, cruise langs groene valleien en bezoek de meest pittoreske dorpen. Laat je verwarmen door een stralende zon en veel gastvrijheid. La Bella Italia verleidt je moeiteloos met al haar troeven.

Geniet van een Italiaanse vakantie vanuit je eigen vakantiehuis in Italië

Geniet van La Dolce Vita vanuit je Belvilla vakantiehuis dat omringd wordt door glooiende heuvels vol wijngaarden, olijfbomen en pijnboombossen. Op het terras van je vakantiewoning relax je met een heerlijk glas Chianti of een rijke Brunello di Montepulciano. Want ook dat is Italië: genieten van het buitenleven onder de stralende zon. Koken doe je gewoon zelf. Pasta’s met verse tomaten, pizza’s met mozzarella en basilicum, antipasti, gelato… De Italiaanse cuisine is één grote verleiding. Haal de ingrediënten bij een boer, of vers op de markt en tover de Gennaro Contaldo of Antonio Carluccio in je naar boven om een Italiaans feestmaal op tafel te zetten. Mamma Mia! Geen zin om te koken? Trek er dan op uit en verken de schilderachtige dorpen in de buurt van je vakantiewoning waar je onder een grote plataan geniet van een heerlijk diner.

Kies uit het Italië aanbod van Belvilla uit natuurstenen boerderijen, verblijf op een agriturismo of breng een week door in een villa met privé zwembad. Belvilla heeft woningen in alle streken van Italië. Van het zonovergoten Sicilië tot het romantische Florence en de machtige Dolomieten.

Dit zijn de populairste streken in Italië:

  • Toscane
  • Lago Maggiore
  • Gardameer
  • Umbrië

Toscane

Toscane is Italië op zijn best. Je proeft er van het Italiaanse landleven vanuit authentieke villa’s en sfeervolle vakantiehuizen, dichtbij de kust of nabij eeuwenoude steden zoals het middeleeuwse Siena en de renaissance stad Firenze. Het lyrische landschap bestaat uit glooiende heuvels met cipressen, eeuwenoude olijfbomen en prachtige villa’s. Die villa’s vind je overigens terug in het Belvilla aanbod. Maar Toscane heeft ook een kustlijn. Eentje met grillige rotsen waar je na elke bocht een wauw slaakt. De streek geniet niet enkel van veel natuurschoon. Ook heel wat historische schatten en architecturale parels verrijken de pracht van Toscane. De combinatie van al deze elementen, samen met de fantastische wijn en de overheerlijke keuken maken van Toscane een van de meest paradijselijke streken van Italië. Van Siena tot Arezzo, Lucca, Pisa en Firenze, de keuze aan Belvilla vakantiehuizen in Toscane is groot. Groter dan het aanbod porcini paddenstoelen 😉

Bezienswaardigheden Toscane: La Porta del Cielo, San Gimignano, Lucca, Chianti, Bagno Vignoni, Arezzo, Volterra

Gardameer

Belvilla brengt je ook naar het Gardameer. Het wondermooie meer wordt omgeven door kleurrijke oleanders, indrukwekkende bergen en elegante dorpen. Je geniet er van een zacht klimaat, waardoor de streek perfect is om een zonvakantie door te brengen. Wandel over de boulevards vol palmbomen, geniet van watersporten en relax op een terrasje van een heerlijke prosecco. Bezoek er het pittoreske Sirmione of wandel door de kronkelende straatjes van Malcesine, een stadje met kleine winkeltjes en uitstekende restaurantjes. Je verblijft in een charmant vakantiehuis van Belvilla van waaruit je makkelijk deze romantische streek verkent.

Bezienswaardigheden Gardameer: Malcesine, Sirmione, Venetië, Verona

Lago Maggiore

Het idyllische Lago Maggiore reikt van Locarno in Zwitserland tot Arona in Italië. Rond het meer liggen mediterrane havenstadjes met kleurrijke huizen en grote palmbomen. Het meer zelf kleurt van smaragdgroen tot azuurblauw, het is een magische plek om je Italië vakantie door te brengen. De streek was vroeger vooral bij de rijke adel populair, ze hadden er luxueuze villa’s met exotische tuinen. Die botanische tuinen vol mediterrane palmen staan nu opengesteld voor het publiek en moeten absoluut deel uitmaken van je Lago Maggiore vakantie. In het meer liggen ook vele kleine eilandjes, waarvan de drie bloemrijke Borromeïsche eilanden de populairste zijn: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. De Villa van de familie Borromée ligt op Isola Bella, en wordt omgeven door prachtige terrastuinen in Barokke stijl. Rond het meer is het heerlijk fietsen en wandelen langs middeleeuwse dorpjes en mediterrane steden. Cannobio is er zo eentje en is absoluut een bezoekje waard. Je kuiert er door smalle steegjes en langs de mooie promenade aan het water. Enkele van de woningen uit het Belvilla aanbod liggen vlakbij dit pareltje en genieten van panoramische uitzichten over de stad. Daarnaast is ook Stresa een must see. Deze stad straalt luxe en elegantie uit dankzij de vele art nouveau gebouwen en sfeervolle piazza’s. Ten oosten van Lago Maggiore ligt de streek Lombardije. Daar is vooral het havenstadje Luino met zijn gezellige oude centrum en prachtige platanenlaan een bezienswaardigheid. Vanuit Luino maak je wandelingen in de groene Val Veddasca vallei. De noordkant van het meer ligt niet in Italië maar in Zwitserland. Daar is de stad Locarno de trekpleister. Het centrum is autovrij en heeft een super gezellig plein, de levendige Piazza Grande boordevol restaurantjes, terrasjes en boetiekjes. Ook het mondaine Ascona is met zijn strand, boulevard en jachthaven de moeite waard. Zowel Ascona en Locarno genieten van een heerlijk mediterraan klimaat. Kies uit het ruime aanbod van Belvilla een appartement op een wijndomein of een landhuis met zicht over het meer.

Bezienswaardigheden Lago Maggiore : Borromeus eilanden, Locarno,  Ascona, Stresa, Villa Pallavicino, Cannobio

Umbrië

Net onder Toscane ligt Umbrië, het groene hart van Italië. Het kleurrijke landschap bestaat er uit heuvels met olijfbomen, majestueuze bergen en weilanden vol bloemen. Laat je betoveren door het kunstige stadje Perugia met zijn Etruskische en Romeinse monumenten, of wandel door de straten van het elegante stadje Todi waar je naast de historische bouwwerken tijd maakt om te verpozen aan één van de cafeetjes. In deze streek proef je nog het échte Italië. Verse pasta, truffels, fijne vleeswaren van Norcia en heerlijke wijnen… you name it. Foodies zijn in Umbrië dan ook helemaal in hun element. Bij Belvilla huur je natuurstenen villa’s en authentieke landhuizen te midden van de groene heuvels.

Bezienswaardigheden Umbrië: Orvieto, Assisi, Todi, Perugia, Spoleto, Paolo Bea Wijnproeverij

Andere populaire streken in Italië waar je een Belvilla vakantiehuis kan huren: Puglia, Sardinië, Ligurië, Venetië, Emilia-Romagna, La Marche, Comomeer, Calabria, Dolomieten, Trentino, Zuid-Tirol, Piemonte, Valle D’Aosta, Elba, Sicilië, Lombardije, Rome, Campanië, Napels, Rome, Cinque Terre, Bloemenriviera, Adriatische Kust

Buon viaggio!